Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
 

Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar és az Orkiestra OSP Szczerców és Mazsorett koncertje a várban

2016. augusztus 21.  Vissza a programokhoz

augusztus 21. vasárnap, 17.00 óra, Pécsváradi Vár

A pécsi X. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó két résztvevő zenekara ad koncertet:

Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar és az Orkiestra OSP Szczerców és Mazsorett

A belépés díjtalan!

Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar (Erdély, Románia)

A fúvószenekar a csíkszentsimoni önkormányzat kezdeményezésére alakult 2008-ban. Repertoárjukban egyaránt található történelmi induló, filmzene, népdalfeldolgozás, jazz, könnyűzene, magyar és nemzetközi sláger. A zenekar 30 taggal indult, de azóta folyamatosan bővül, biztosított az utánpótlás is. Jelenlegi létszáma 73 fő. Az együttes karnagya, Sándor Árpád a Partiumi Keresztény Egyetem zenepedagógiai szakán szerzett diplomát.

Orkiestra OSP Szczerców és Mazsorett (Lengyelország)

A zenekar 1904-ben alakult. A hosszú évek alatt sok muzsikust termelt ki a zenekar, számos esetben fordult elő, hogy apáról fiúra szállt a zene szeretete. Vannak olyan családok is, ahol négy generációra visszamenőleg tagjai voltak a zenekarnak. Jelenleg kb. 40 fő a zenekar létszáma, ahol a legfiatalabb zenész 10 és a legidősebb 64 éves. Leginkább helyi fesztiválokon lépnek fel, de van hogy országos meghívásnak tesznek eleget. Ez év májusában a zenekar elnyerte a legismertebb zenekar címet Lódz megyében, és a helyi sajtó díját is. A zenekar karmestere Tomasz Kozubowicz (Tomás Kozubovics).

Térkép

 

7720 Pécsvárad, Vár u. 45.
Telefon: +36 72 671 235
Mobil: +36 30 387 8435
E-mail: info@pecsvaradivar.hu

Vendégkönyv

Tovább

Hírlevél feliratkozás

Ha feliratkozik hírlevelünkre, az elsők között értesülhet a város legfrissebb híreiről, programjairól!

A feliratkozáskor megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére semmilyen körülmények között sem adjuk át, a feliratkozás bármikor megszüntethető, bármely elektronikus levél alján lévő leiratkozási linkre való kattintással.