Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
 

Programok

RÉSZLETES PROGRAMKÍNÁLATUNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Rendszeres programjaink:

Családi és gyereknapok

 

A Pécsváradi Élményvár legfontosabb vendégei a fiatalok, gyerekek, családok: a helyben élő hagyományok, a kulturális és történelmi örökség átadását, élményszerű megismertetését tekintjük legfőbb feladatunknak. Egész évben számos rendezvénnyel várjuk vendégeinket, akik gazdag programajánlatból is válogathatnak, melynek egyes elemeit nemcsak az osztálykirándulásra érkező csoportoknak, de akár egy-egy családnak, baráti táraságnak is szívesen megrendezzük. Kézműveskedés, mesés kakaódélután, a Zengő-hódításhoz hazavihető hátizsákba csomagolt elemózsia, lovasíjász-bemutató, önálló, kalandos városfelfedezés, 1930-as évekbeli tanóra, üzemlátogatás, bencés kalandjáték, és még hosszan sorolhatnák, hogy mi minden szerepel a kínálatunkban! Válogassanak kedvükre!

 

Íjászat

A pécsváradi vár jelenlegi felújításának részeként a várudvar nyugati oldalán egy íjászpályát is kialakítanak. A fejlesztés célja az, hogy a látogatók megtekinthessék és ki is próbálhassák ezt a hagyományos vadászati és sporttevékenységet. A pályán egyszerre többen is lőállást választhatnak – még a legfiatalabbak is, mivel felnőtt-, ifjúsági és gyermekíjak (és az azokhoz tartozó kiegészítők: nyílvesszők, vesszőtáblák, céltáblák) egyaránt a vállalkozókedvűek rendelkezésére állnak.

 

 

Szent György Napok

Pécsvárad városának védőszentje Szent György. A sárkányt legyőző lovag látható a város címerében is, melyhez a főtéren álló Szentháromság-szobor oltárképe szolgált mintául. A szent előtti tisztelgésül minden esztendő áprilisában, a György naphoz legközelebb eső hétvégén megrendezik a Szent György Napokat, amely három nagyszabású eseményt foglal magában: a Szent György Napi Borversenyt és Borbált, a regionális, ill. országos Ifjúsági Fúvószenekari Találkozót, vasárnap pedig minden városlakó a várkertben ünnepli a Város Napját főzéssel, elsősorban helyi fellépők műsorából összeállított színpadi programmal, sőt az utóbbi években immár a Várad Futással is.

Szent István Napok

A minden esztendő augusztusában sorra kerülő eseménysorozat a település önkormányzatának, intézményeinek és civil szervezeteinek összefogásával valósul meg. Az előzménye az, hogy 1969-ben a pécsváradiak hosszas vita után engedélyt kaptak arra, hogy első királyunknak, a váralapító Szent Istvánnak szobrot állítsanak: Borsos Miklós alkotása a várkapun belül kaphatott helyet. A helyiek e szobornál minden évben megemlékeztek Szent Istvánról, eleinte zárt kapuk mögött, csendesen, majd egyre nagyobb nyilvánosság mellett. A 80-as évektől kezdetben a Nagyboldogasszony-templom búcsúja, augusztus 15. és Szent István ünnepe, augusztus 20. közötti napokat töltötték meg színes kulturális programmal. Ebből fejlődött a 2000-es évekre egész hónapot betöltő fesztivállá a Szent István Napok. Gazdag programkínálatában a kiállításoktól a népünnepélyig, a (vár)színházi előadásoktól a néptánc-bemutatókig, a komoly- és könnyűzenei koncertektől a gyermeknapig minden érdeklődő megtalálhatja a kedvére valót.

Kapcsolódó galéria

Térkép

 

7720 Pécsvárad, Vár u. 45.
Telefon: +36 72 671 235
Mobil: +36 30 387 8435
E-mail: info@pecsvaradivar.hu

Vendégkönyv

Tovább

Hírlevél feliratkozás

Ha feliratkozik hírlevelünkre, az elsők között értesülhet a város legfrissebb híreiről, programjairól!

A feliratkozáskor megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére semmilyen körülmények között sem adjuk át, a feliratkozás bármikor megszüntethető, bármely elektronikus levél alján lévő leiratkozási linkre való kattintással.