Pécsvárad
?°C
?
?
 

Ispotály

Sókamra - Illatkamra - Masszázs - Infraszauna

A VÁR ISPOTÁLYÁBAN SOKAT TEHET TESTI-LELKI EGÉSZSÉGÉÉRT!

Az alábbi szolgáltatások nemcsak a szállóvendégek és a múzeumlátogatók számára elérhetők – bárki igénybe veheti, aki felfrissülésre, feltöltődésre vágyik!

Az ispotály szó a keresztény ókortól kezdődően olyan intézményt jelölt, amelyet rászorulók (idegenek, zarándokok, betegek, szegények) gondozására tartanak fönn, a vendég iránti szeretet címén. Általában egyetlen teremben fogadta a gyógyítást, ellátást igénylőket. Az ispotályok később, a 18-19. századtól a kórházak, valamint a különféle jótékony intézmények formájában éltek tovább.

A pécsváradi Szent Benedek-rendi apátságot Szent István király 1015-ben alapította – így tehát ez az egyik legkorábbi bencés apátság. Mivel a szerzetesek itt már a kezdetektől foglalkoztak gyógyítással, a hely a magyar gyógyászat és gyógyszerészet bölcsőjeként is ismert. Az ispotály tevékenysége később mind jobban kiteljesedett, s bár a kolostor 1158-ban a lángok martalékává vált, három évvel később már az újjáépült ispotály tevékenységéről is írnak a krónikák. Ápolószemélyzet, fürdőkúra, kőkádak vizébe áztatott gyógynövények – ez mind a terápiához tartozhatott Pécsváradon.

 

Sókamra

A sóterápiát, a sókamra használatát a következő problémák megelőzésére és kezelésére ajánljuk:  

 - megfázás, köhögés, légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás, fülgyulladás, hangszálgyulladás, asztma, allergia, ekcéma, pikkelysömör, krupp

A sókamra használatát egészséges embereknek azért is ajánljuk, mert:

- erősíti az immunrendszert,

- fokozza a teherbíróképességet,

- segíti a szmog, illetve a dohányfüst által a tüdőbe kerülő szennyeződések tisztulását.

 

 

 

  Sóterápia egészségügyi hatásai:

A terápia során a sós levegőben lévő nátriumionok a belégzéskor olyan helyekre is eljutnak a szervezetben, ahol a baktériumok és az apró porszemcsék telepednek meg. Ezeket nem lehet eltávolítani a testből, ám a sós levegő képes lekötni őket, így a felköhögött váladék révén ki tudnak ürülni. A belélegzett só lényegében oldószerként funkcionál és magához vonzza a szennyeződéseket. Természetes antibakteriális hatásával elsősorban a tüdő, a légutak, és a hörgők tisztításában eredményes.

Nem javasolt a sóterápia a következő betegségek esetén:

- kezeletlen magas vérnyomás

- fertőző megbetegedések

- krónikus tüdőbetegségek

- szívelégtelenség

- lázas állapot

 

Illatkamra

A szobahőmérsékletű kamrában gyógynövények (szárított és friss), valamint különböző illóolajok párologtatásával relaxáló vagy éppen frissítő hatása lehet a kellemes pihenésnek. Megfázásos időszakban megfelelő gyógynövényekkel tisztítani lehet a légutakat, könnyíteni a légzést, oldani a nyákot. Gyógyteák fogyasztása fokozza a hatást.

 

Árak:

1 alkalom só- és illatkamra-használat (max. 60 perc): 500,- (10 alkalmas bérlet: 4.500,-)

6 éven aluliak, diákigazolvánnyal, nyugdíjas igazolvánnyal és pécsváradi lakcímmel rendelkezők kedvezményes áron vehetik igénybe a szolgáltatást:

1 alkalom só- és illatkamra-használat (max. 60 perc): 400,- (10 alkalmas bérlet: 3.500,-)

 

Dögönyöző

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinek ajánlott a masszázs ?
 - Mindenkinek !
A masszázs élettani hatásai :
 -Javítja a szervezet ellenálló képességét, rugalmassá teszi a szöveteket, javítja a vérkeringést, légzést, a sejtszintű táplálást, javítja az anyagcserét, felüdít és a bőrt simává, feszessé teszi.

Sajnos néhány esetet ki kell emelnünk amikor a masszázs ellenjavallt:
- Akinek kezeletlen magas vérnyomása van .
- Aki lázas beteg .
- Aki vérhígító gyógyszereket szed .
- Erősen kitüremkedett visszerei vannak .
- Alkohol vagy más bódító hatású szer hatása alatt van .
- Műtétek után 6 héten belül .
- Daganatos megbetegedésben szenved .

Svédmasszázs:

Frissítő masszázs típus.A világon a legismertebb és legtöbb fogáselemet tartalmazó manuális masszázs.Alkalmazható frissítés,fájdalomcsillapítás,fájdalommegszüntetésére.Rehabilitáció utáni kiegészítő kezelésként. Fő célja a vér oxigén szintjének növelése,illetve az izmok és szövetek méregtelenítése.

A masszázs egy gyengédebb simító mozdulatokra épülő technikán alapszik,mely jótékonyan hat az izmok lazítására és bőrre egyaránt.Ezután a dörzsölő és gyúró technikák oldják a feszültséget és az izomfájdalmat.Ennek köszönhetően a vendég felfrissül.

Hát-Nyakmasszázs

A megfáradt,megfeszült,fájós hátnak izomlazításra,izomtónus állapotának változtatására és a fájdalom megszüntetésére szolgál.A nyak hátsó részének merevsége illetve a begörcsölt hátizmok is arra utalnak,hogy bizonyos dolgokban mereven ragaszkodunk a saját álláspontunkhoz.Ez a rugalmatlan szemléletmód okozhat nyaki és háttáji fájdalmakat,görcsöket.Amiből kialakul a fejfájás és egy idő után beszűkül a nyak mozgása.

Érdemes nyitottá vállni környezeteddel és sajátmagaddal szemben is.

Talpmasszázs:

A talp frissítésére,regenerálódására szolgáló masszázs.A  talpunk van a legtöbbet igénybevéve.Igénybevett,megfáradt talp simítása és masszírozása.

Talpreflexológia:

A reflexológia kínai eredetû, körülbelül 5 ezer éve alakult ki. Az akupresszúrával, akupunktúrával együtt. I. e. 2300 körül Egyiptomban már használták, de más kultúrákban is a mindennapi gyógyítás eszköze volt.Mint ahogy az arc, a fül vagy a kéz, a talp is az egész test lenyomata. Ha a két lábat egymás mellé tesszük, megtaláljuk benne testünket lekicsinyítve. Pontos térkép készíthető a talpról, sőt az egész lábfejről, melyen minden terület egy-egy szervnek feleltethető meg.

Aromaterápiás Relax Masszázs:

Engedd, hogy tested és lelked új energiákkal töltődjön!

Napjainkban a külvilág elvárásainak,megfelelésének nyomása alatt éljük mindennapjainkat.Sokszor nem tudunk vagy nincs lehetőségünk kikapcsolódni.A tartós stressz jelentősen befolyásolja életünket,közérzetünket és egészségünket.Ezáltal fontos,hogy mindennapi döntéseinket meggondoltan és ne rutinból éljük.
Adj időt magadnak,a testednek és lelkednek.Engedd kikapcsolni.
Aromaterápiás teljestestes relax masszázs vagy gyógynövényes teljestestes relax masszázs a legmegfelelőbb erre a célra.

 

Infraszauna

Az igazán kíméletes szauna: A szervezetünket nem terheli, de méregtelenítés szempontjából rendkívül hatékony! Az infraszauna használata után felfrissülünk, fittebbek leszünk, energiával telítődünk.

Az infraszaunákban lévő fűtőpanelek infrasugarakat állítanak elő, így nem a levegőt melegítik fel, hanem közvetlenül behatolnak a bőr alá, majd átadják energiájukat a szöveteknek: a testet belülről kifelé melegíti fel. Ennek köszönhető alacsonyabb (45-60 fok) hőmérsékleten is alaposan megizzasztják a használóját.

Az infraszauna hatásai:

Erős méregtelenítő hatása van, a verejtékmirigyek mellett a faggyúmirigyeken keresztül is megtörténik a méreganyagok távozása (nehézfémek és egyéb káros anyagok, melyek a nagyvárosi életforma miatt szervezetünkbe kerülnek)

Bőrszépítő hatása közismert. Segít a narancsőr megszüntetésében is. Bár az első infraszaunázás után előfordulhat, hogy rövid ideig pattanások jelennek meg a bőrön, ez a méregtelenítési folyamat része, ezek idővel eltűnnek, majd bőrünk újjászületik.

Vérnyomáscsökkentő hatása is közismert. Nagyon jó hatással van az erekre, így hosszabb távon segít a magas vérnyomással küszködőknek az egészségük javításában.

Segít a fogyásban és az alakformálásban is! Napi 30 perc infraszaunázás után, jelentős mennyiségű kalóriától szabadulhatunk meg.

 

 

 

Térkép

 

7720 Pécsvárad, Vár u. 45.
Telefon: +36 72 671 235
Mobil: +36 30 387 8435
E-mail: info@pecsvaradivar.hu

Vendégkönyv

Tovább

Hírlevél feliratkozás

Ha feliratkozik hírlevelünkre, az elsők között értesülhet a város legfrissebb híreiről, programjairól!

A feliratkozáskor megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére semmilyen körülmények között sem adjuk át, a feliratkozás bármikor megszüntethető, bármely elektronikus levél alján lévő leiratkozási linkre való kattintással.

Szuper Szállás - István Király Szálló Pécsvárad