Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
 

„Szagos a rozmaring” - Lemezbemutató táncház a Köpüfa Zenekarral

2016. augusztus 26.  Vissza a programokhoz

augusztus 26. péntek, 18.30, Pécsváradi vár

„Szagos a rozmaring” - Lemezbemutató táncház a Köpüfa Zenekarral

1971-ben Császár János kántortanító kezdeményezte a néptánccsoport megalapítását. Évtizedekig Töttös Sándor, népi iparművész szövő, a népművészet mestere volt a tánccsoport vezetője. Az egyesület jelenlegi elnöke Mohácsi István, alelnöke Dobszai Krisztián.

A hagyományőrző egyesület működése során számos elismerő címet nyert el, többszöri arany minősítést, és Nívó-díjat. Külön Nívó-díjjal jutalmazták a tánccsoportot kísérő Köpüfa zenekart is. Kuriózum, hogy a csoportot rezesbanda kíséri, és így a táncosoknak lehetősége van minden egyes fellépésen élő zenével megjelenni. Ahol a várkonyi rezesbanda megszólal, ott garantáltan összeszalad a közönség, ezzel az élőzenés kísérettel utcai felvonulásokon is nagy feltűnést kelt a csoport.
A csoport fő célja, hogy ápolja és minél szélesebb körben bemutassa Zengővárkony néphagyományait, táncait, dalait és csodálatos népviseletét. Több mint 30 éves történetében sok külföldi és megszámlálhatatlan belföldi fellépéssel a háta mögött a táncosok szeretettel várják a meghívásokat, lehetőségeket, hogy az érdeklődőkkel megismertethessék kultúrájuk egy kis szeletét.

Térkép

 

7720 Pécsvárad, Vár u. 45.
Telefon: +36 72 671 235
Mobil: +36 30 387 8435
E-mail: info@pecsvaradivar.hu

Vendégkönyv

Tovább

Hírlevél feliratkozás

Ha feliratkozik hírlevelünkre, az elsők között értesülhet a város legfrissebb híreiről, programjairól!

A feliratkozáskor megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére semmilyen körülmények között sem adjuk át, a feliratkozás bármikor megszüntethető, bármely elektronikus levél alján lévő leiratkozási linkre való kattintással.