Pécsvárad
?°C
?
?
 

Magyar királyaink emlékezete

2019. augusztus 15.  Vissza a programokhoz

Kiállításmegnyitó a pécsváradi várban, 17 órakor.

 

"Fény-képes utazás uralkodóink körül"

Borbély Béla fotográfus felvételei történelmi ereklyék, építészeti emlékek, múzeumok, levéltárak féltve őrzött kincseinek fotóival mutatja be a magyar történelem fénykorának, a középkori Magyarországnak az értékeit 1526-os mohácsi csatavesztésig bezárólag. Az itt látható kiállítási anyagot - 14 év munkájának eredményét-  több ezer fotóból válogatta az alkotó.

A kiállítás az államalapító Szent István királyunk személyéhez kapcsolódóan tárja elénk a középkori Magyar Királyság gazdagságát. Megcsodálhatjuk a koronázási ékszereket, a koronát, a trónust, a koronázási ceremóniához kapcsolódó kegytárgyakat. II. András, Szent István, Szent László portréja, továbbá Dukász Mihály és IX. Konsztantinosz Monomakhosz bizánci császárok képmása is bekerült a tárlat képei közé. Végül a hajdani pécsváradi bencés apátság temploma és a híres Szent Péter és Pál bazilika hajdani gazdagságának is emléket állít.

Megnyitó beszédet mond: Dr. Ódor János Gábor, a szekszárdi Wosinszky Mór Múzeum igazgatója

A kiállítás  2019. augusztus 15. és szeptember 30. között látogatható a vármúzeum nyitvatartási idejében.

Térkép

 

7720 Pécsvárad, Vár u. 45.
Telefon: +36 72 671 235
Mobil: +36 30 387 8435
E-mail: info@pecsvaradivar.hu

Vendégkönyv

Tovább

Hírlevél feliratkozás

Ha feliratkozik hírlevelünkre, az elsők között értesülhet a város legfrissebb híreiről, programjairól!

A feliratkozáskor megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére semmilyen körülmények között sem adjuk át, a feliratkozás bármikor megszüntethető, bármely elektronikus levél alján lévő leiratkozási linkre való kattintással.

Szuper Szállás - István Király Szálló Pécsvárad