Pécsvárad
?°C
?
?
 

Köszöntő

Tisztelettel és szeretettel köszöntjük Önt a Pécsváradi Élményvár honlapján. Ezeken az oldalakon egy múltba repítő utazásra hívjuk – olyan kalandra, amelynek során évszázadokat megyünk vissza az időben, egészen Szent István koráig és a bencés szerzetesek világáig.

A pécsváradi vár ugyanis megújult, és különleges szolgáltatások széles palettájával fogadja látogatóit. Ön járt már egyedien hangulatos „középkori” kőtárban? És igazi kovácsműhelyben? Esetleg már készített is ott sajátkezűleg valamit? Nálunk megteheti! Ahogy íjászkodhat is, felülhet „Vak Béla trónjára”, sőt a Szent Korona másolatát, valamint egy olyan freskót is mutatunk Önnek, amely az Árpád-kori magyar művészet párját ritkító remeke.

Ráadásul a várat áthatja a Benedek-rendi szerzetesek világának hangulata: a monostor első lakóira emlékezve felélesztettünk és újraértelmeztünk számos hozzájuk kötődő hagyományt.  A bencések életmódját és tevékenységeit egy interaktív térben idézzük fel, nyitunk gyógyteázó és gyógyfőzet-készítő interaktív helyiséget is, bemutatjuk a bencések gyógytevékenységeit, sőt, illatkamra és sókamra ugyancsak a látogatóink rendelkezésére áll.

Ráadásul az ódon falak között sokféle garantált programmal és színes rendezvényekkel várjuk vendégeinket. A többi közt színházi előadásokat, énekes, zenés, táncos produkciókat, korhű öltözékkel „hitelesített” játékokat is szervezünk, megemlékezünk a neves napokról, és minden korosztálynak élménydús időtöltést kínálunk!  Mindemellett lehetőséget biztosítunk esküvők, családi ünnepek, céges rendezvények lebonyolítására is. Éttermünk éppúgy a látogatók rendelkezésére áll, ahogy a szintén megújult, igényes szállodánk – utóbbiban a megfáradt zarándokok is nyugalomra lelhetnek.

Kellemes böngészést kívánunk a honlapunkon, de azt javasoljuk, utána mindenképp jöjjön el személyesen is hozzánk! Nagy szeretettel várjuk - és igazi, maradandó élményekkel!

Térkép

 

7720 Pécsvárad, Vár u. 45.
Telefon: +36 72 671 235
Mobil: +36 30 387 8435
E-mail: info@pecsvaradivar.hu

Vendégkönyv

Tovább

Hírlevél feliratkozás

Ha feliratkozik hírlevelünkre, az elsők között értesülhet a város legfrissebb híreiről, programjairól!

A feliratkozáskor megadott adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére semmilyen körülmények között sem adjuk át, a feliratkozás bármikor megszüntethető, bármely elektronikus levél alján lévő leiratkozási linkre való kattintással.

Szuper Szállás - István Király Szálló Pécsvárad